Veiligheidsglas

In sommige gevallen voldoet floatglas niet, dan is er bijvoorbeeld veiligheidsglas. Dit glas is in meerdere categoriën te verdelen, deze worden voor verschillende doeleinden gebruikt.

Gelaagd glas

Zo wordt er voor schuifpuien gelaagd glas geleverd. Deze variant van veiligheidsglas zorgt ervoor dat er niemand door heen kan vallen, hierdoor zal iemand zich minder snel verwonden. Tevens voor inbraakwering is gelaagd glas uitstekend toepasbaar. Het principe van gelaagd glas is gebaseerd op twee stukken floatglas tegen elkaar met daartussen één of meerdere PVB folies. Deze folie zorgt ervoor dat de scherven glas aan elkaar blijven kleven waardoor er geen grote scherven glas gevormd worden.

Gehard glas

Verder worden glazen deuren en wanden geleverd met gehard glas. Deze andere soort van veiligheidsglas heeft als groot voordeel dat het in duizenden kleine stukjes uiteenvalt als het breekt, met als gevolg dat er minder snel grote verwondingen opgelopen worden. Gehard glas wordt vooral gebruikt voor deuren en wanden. Dit product is onstaan doordat de fabrikant het glas verwarmt en versneld afkoeld, waardoor er spanning ontstaat in het glas. Dit zorgt ervoor dat het glas 5 keer zo sterk is. Mocht het glas toch door extreme omstandigheden kapot gaan, dan valt het door de spanning in duizenden kleine stukjes uit elkaar.

Brandwerend glas

Tevens leveren wij brandwerend glas voor onder andere horecagelegenheden of studentenwoningen om vrije vluchtwegen te kunnen creëren. Dit glas is bestand tegen extreem hoge temperaturen, waardoor het vuur zich minder snel kan verspreiden, wat de bewoner de tijd geeft om de woning op tijd te verlaten. Het principe van brandwerend glas is hetzelfde als gelaagd glas, alleen is het nu geen PVB folie maar een folie die extreem uitzet wanneer het in aanraking komt met hoge temperaturen, als de folie is uitgezet zorgt deze ervoor dat er geen overslag van vlammen mogelijk is, gedurende 30 of 60 minuten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten veiligheidsglas. Wanneer de genoemde soorten glazen niet voldoen aan uw wensen kunnen we u verder adviseren naar andere mogelijkheden.

vloer

Contactgegevens
Aarts-RFG Glas bv

Brusselseweg 530
6219 NP Maastricht

Tel: 043 - 361 01 99
Mail: info@aartsglas.nl


2023 © Aarts-RFG Glas bv